Blog

Hvis du arbejder i den ene virksomhed ud af fire, hvor I rent faktisk formår lokalt at eksekvere på jeres corporate strategi, så læs ikke videre her. Fortsæt hellere det gode arbejde – du / I har gang i noget godt!

Hvis du omvendt er blandt de 3 ud af 4 der arbejder i en virksomhed eller organisation der ikke lykkes med at oversætte og eksekvere strategien, så synes jeg du sammen med mig skal undres over hvad der er årsagen til at så mange virksomheder ikke lykkes med den opgave.

Jeg undres – og min underen stiger som årene går – over manglen på erkendelse af problemet med eksekvering, implementering eller kort sagt at få tingene til at ske. Særligt når det italesættes så meget som det gør. Samtidig med at vi vel for pokker efterhånden har en del erfaring med hvordan man IKKE skal gøre. Det er nærmest mere reglen end undtagelsen at strategier bare er noget ”ledelsen” taler om, noget som ikke giver mening for resten af organisationen.

Derfor har jeg valgt at forholde mig til emnet ved at skrive om det, dele mine tanker, undersøge det nærmere og forhåbentlig vende og diskutere emnet med dig. Vi kender alle sammen problemet, men hvad handler det om, hvordan kan det være at problemet gentager sig igen og igen, hvorfor lærer vi ikke noget, hvad er det der mangler, hvad forestiller vi os egentlig? Er det måske fordi vi har vænnet os til at sådan er det bare…

Deltag i debatten som kører på LinkedIn enten ved blot at læse eller måske ved at kommentere.

Niels Laulund Stående